A Diagonál 3000 Építőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 2017.01.23-án sikeres pályázatot nyújtott be a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett „Mikro-, kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítása Pest megye területén” című pályázati felhívására.

A projekt „A Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból” program keretében valósul meg. Melynek során az építőipari vállalkozás 42,76 Millió Forint, vissza nem térítendő támogatás segítségével, a cég tulajdonában lévő ingatlanon, egy új előkészítő műhelyt és egy ehhez kapcsolódó irodát kíván építeni.

A beruházás megvalósulási helyszíne: 2700 Cegléd, Törteli út 0975/9. HRSZ.

Projekt azonosítószáma: PM_KKV_2016/13

Projekt címe: Iroda és előkészítő műhely építése”

A pozitív támogatói döntést 2017 június 20-án küldte ki a program lebonyolításáért felelős Magyar Államkincstár a vállalkozás részére. A Támogatási Szerződés hatályba lépését, követően, a beruházás generálkivitelezésére, a beszerzési eljárást a pályázó lefolytatta, melyen a legkedvezőbb árajánlat a Calor System Kft-től (1037 Budapest, Bécsi út 85.) érkezett.

A generálkivitelezői szerződés megkötése után, a beruházás 2017 november 13-án megkezdődött.

A beruházás eredményeként, egy olyan telephely fog megvalósulni, ami a cég arculatát, gazdasági életben való megítélését is pozitív irányba befolyásolhatja, erősítve ezáltal a DIAGONÁL 3000 Kft már elért piaci pozícióját az építőipar területén.

A fejlesztés eredményeként, a vállalkozásnak lehetősége nyílik további építőipari technológiai fejlesztéseket eszközölni és megvalósítani, melyekkel szolgáltatási körét bővítheti, illetve a kistérség gazdasági megítélésének pozitív irányba történő elmozdulását elősegítheti.

A projekt fizikai befejezése várhatóan 2018 november 12.